ratyli.jpg

Egyen-ketten kérdeztétek, mi volt a menü a luxusvacsin. Nos, ezennel közkinccsé teszem a főfogás, a tüttyölt ratyli receptjét.

Az IGAZI RATYLI
Először is azt tudni kell, hogy a ratyli föld alatt él és oda is tojik. Ebből következően az első dolog, hogy egy jó kutyát szerezzünk amelyik megtalálja az odút. A ratyli szeret a pallagosan cünderedö, pohánkás helyeken tanyázni, ezért a kutyát óvni kell a tüskéktöl! Miután a ratyli ki lett hajtva a rejtekhelyéröl (a macska meg fel lett mászva a fára) már egyszerű a dolgunk, mert csak a brattenklottent kell elédobnunk, aminek, köztudottan, a ratyli nem tud ellenállni s így elfoghatjuk. A leghumánusabb módja a ratyli fedolgozásra alkalmas állapotba hozásának, a glittenkotter szabályszerű alkalmazása. Ha ez nincs a házban, ilyet elképzelni sem tudok, akkor keressünk egy megbízható untaughlichstajert aki elvégzi ezt helyettünk. A megmaradt prósznit vigyük haza s adjuk oda a kutyának.
Most valaki okvetetlenkedve azt kérdezhetné: miért nem a boltban vesszük meg a ratylit? Nos ezeknek az elvetemült, elpuhult szibaritáknak csak azt tudom mondani, hogy aki nem fog ratylit, ne is egyék! Ne növeljük a multik profitját, sokkal jobban fog esni az étel, ha magunk fogjuk!
Íme az ősi recept.

A hozzávalók:
1 ratyli (ha az egészet használjuk az kb. 2 kg. Az ennél kissebb súlyú az még nem bönyézett ezért használhatatlan)
1 fej hagyma
1 jó marék kremcli
1 adag 8 tojásos dorombóc
Fűszerek izlés szerint de a gicsaava kivonatot ki ne felejtsétek!
Valamint két dió nagyságú lepence.

A kremcli elkészülte után az ízlésesen felvágott ratylit (ezt bízzuk férfire) az egyik lepencével bedörzsöljük, majd az ügyesen hótátira stírölt hagymára helyezzük. Amikor épp csak megkapta a cejget akkor egy kanálnyi gicsaava kivonatot alálöttyintünk, a kremclit hirtelen félre rántjuk s a dorombócot a másik lepencével, melyet idöközben vicsogáztunk is, összevegyítjük. Most jön a trükkös rész amin áll vagy bukik a dolog; a ratyli megkravicolása a dorombócos kremclivel. (Kezdő háziasszonyok ne vállalkozzanak rá!!!!!) Én a legjobban akkor szeretem, ha a kravicolás lassan történik.

No, ez volt a főfogás! Írjon, aki elkészítette!:))

(forrás: www.otvenentul.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hedon.blog.hu/api/trackback/id/tr604292366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon hülye vagy!:) Kirpóbálom!:D
ratyli, dorombóc, glittenkotter??? Mivaaaan???:D
@WCliff: Hááát, ez az!:) Elvileg ez egy régi (létező) tájjelegű étel.
Ebből se ennék. Pláne, ha te főzöd!:))
@Borissza1: Ez jól esett, kösz!:D Bár, igazad van!
Tényleg ez volt abban a lakásétteremben????
@Stüx1: Dehogyis....:DDD Csak vicz!:) Csak erről a "receptről" éppen akkor hallottam, mikor meglátogattam ezt a lakáséttermet.
süti beállítások módosítása