ado.jpg

Kissé más irányt vett a tegnap délutáni „mittingünk”, mint ahogyan terveztük. Mindenki a hétfői agóniáját élte, fáradt volt és semmi kedve nem volt a munkához. Ilyenkor általában gyorsan lezavarjuk a kötelező penzumot, majd megy mindenki a dolgára. Tegnap ez egészen másképp alakult.

Négy körül, már a nap végén ültünk be a tárgyalóba, egy, amolyan „baromiranincskedvemhozzá” hangulatban, hogy megvitassuk a februári terveket és lezárjuk a hónapot. Ezek általában két-három órás hasztalan veszekedések szoktak lenni – ha nem éppen hétfőn tartjuk. Mivel akkorra esett az aktuális egyeztetés, ezért senkinek nem volt kedve hosszas litániákba merülni, illetve csepülni a másikat. Helyette, politizálni annál inkább! A tegnap az Index által megszellőztetett budapesti 10 ezer forintos havi útdíj csapta ki többünknél a biztosítékot. Egy újabb sarc, melyért cserébe semmit nem kapunk. Amellyel a BKV-t akarják megmenteni. Hát, Babits után szabadon, felelek-e én más bajáért? Mi közöm nekem a BKV adósságához? Fizetem böcsülettel a bérlet árát, hát mi többet akarnak még tőlem?!

Körülbelül negyvenöt perc alatt lezavartuk a kötelező hivatalos egyeztetéseket, majd az útdíjhoz hasonló, haszontalan sarcok kiagyalásán dolgoztunk, melyeket lehetne egyszerű pénzbehajtásnak is bélyegezni. Hozzávetőleg két órán (!) keresztül záporoztak az ötletek, amelyeket ezúton tárok a nagy nyilvánosság („megmondom én most ország-világ előtt, édes Maóunikám!”) elé, remélvén, hogy megfontolásra találnak:

-    A fővárosi, autóval rendelkező és nem rendelkező emberek számára „gyalogdíj” bevezetése, a járdakoptatásért cserében. Ennek éves mértéke: minden megtett kilométer után 100 forint. A távot bőr alá beépített GPS figyeli, (a’ la 1984). Felmentést kapnak a postások, a szórólaposok és a lézengő ritterek. Kutyatartók 15% kedvezményt kapnak, ha minimum 20 kg/év ürülékkel igazolni tudják a jogosultságot.
-    Minden megvásárolt chilis bab, sólet, fejtett-, ló- és tarkabab, valamint egyéb, babot tartalmazó készítmény után 5 forint/kiló környezetterhelési díj megfizetése, a kibocsátott metángázért. (Az önkormányzat valamennyi hüvelyesre az adó kivetését tervezi.) Az így befolyt pénzt Tarlós István átnevezésére fordítja az önkormányzat.
-    A fővárosi tömegközlekedéssel utazó emberek köszönési díj befizetésére kötelesek. A 150 000 Ft/köszönés tarifáját a BKV Zrt.-nek kell megfizetni, amennyiben valamely jegyellenőrük véletlen előre(!) üdvözli őket (köszön). A díj azért ilyen magas, mert az önkormányzat nem tudja elképzelni, hogy egy ellenőr előre köszön az utasnak, így milliárdok bekasszírozására nem számít.
-    Budapest-adó befizetésére köteleznének minden, 0 és 99 év közötti embert, aki a fővárosban lakik. Az adó ötlete még a Pest megyében lakó Demszky Gábor ötlete volt, de most végre megvalósítják. Ezzel a Fővárosi Önkormányzat azt akarja elérni, hogy kiürüljön Budapest, így ritkítani lehet a BKV járatait, a szemétszállítást el lehet hagyni, s végre dugómentesen lehet közlekedni. A díjat évente kell megfizetni, mértéke pedig 1200 forint, szorozva az életkorral, osztva a bejelentett lakcíméhez tartozó kerülettel.

Eddig tudtam jegyzetelni, aztán már a rekeszizmaim kezdtek begörcsölni, így már írni sem tudtam. Remélem, a következő „mittingünk” is hasonló hangulatban fog telni. Addig pedig: sarcra fel, Magyarország!

A bejegyzés trackback címe:

https://hedon.blog.hu/api/trackback/id/tr274030017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez után már csak levegővételi díjat kell bevezetni, melyért cserében - főleg Budapesten - tüdőrákot kapsz...
Amúgy a gyalogdíjat duplán meg kéne fizetni a babakocsisokkal: 3 kerekes után háromszoros, 4 kerekes után pedig négyszeres szorzóval. Féllábúaknak kedvezmény NINCS!
Tarlós és mindenki tiltakozik, hogy az ő ötlete lett volna. Ezt persze nem vállalják fel. Kéne hazugságadó, amelyet csak a politikusokra, meg a meteorológusokra rónának ki. Dőlne a zseton...
Én a valóság- és tehetségkutató show-kra vetnék ki sarcot.
süti beállítások módosítása