08
már

Becsípődések

alaszka.jpg

Minden embernek megvan a maga keresztje; e feszületek kinek nehezebbek, kinek könnyedebbek. Tulajdonképpen lehetne becsípődésnek is nevezni ezeket a dolgokat, melyeket az ember nem ereszt, miként Fluor Tomi sem az idióta rácsos szemüveget.

A fogkrém tetejének visszacsavarása, a WC-ülőke lehajtása, a faliképek folyamatos vízszintezése, a kávézás „rituáléja”, vagy a buszon az ülőhely kiválasztása – mind-mind becsípődések, melyeken semmi és senki nem változtathat.

Nos, nekem ilyen becsípődés a Miért éppen Alaszka című Emmy-díjas sorozat. Ciki, nem ciki, nem tehetek róla, imádom! Maggie, Joel, Maurice, Ruth-Ann, Holling, és a többiek. 1990-ben, a sugárzó CBS adó csak egy nyári nyolcrészes sorozatnak szánta, ám hat évadot élt meg. Készítésének idejében egy amerikai kritikus az utóbbi tíz év legeslegjobb sorozatának nevezte. Cicelyt egy létező alaszkai városról, Talkeetna-ról mintázták, ám a főutcán játszódó jelenetek színhelyéül a Washington állambeli Roslyn szolgált, ahol a Tégla eredetije is megtalálható. Mindig sejtettem, hogy a forgatási helyszínnek köze nincs Alaszkához, bár, legalább azt reméltem, hogy Kanadában játszódik.

A Wikipédia felsorolt néhány bakit a sorozatból:
- A sorozatban többször is megemlítik, hogy Cicely Arrowhead megyében, illetve Arrowhead megye körzetében található, a valóságban azonban Alaszka nem megyékre, hanem körzetekre tagolódik.
- A látogatók útbaigazításához megemlítik, hogy a főutca az autópályáig vezet, Alaszkában azonban nincsenek számozott autópályák, bár néhány utat pénzügyi okokból autópályának neveztek ki, csak néhány kettőnél több sávos útvonal van az egész államban.
- Az egyik részben Ed alaszkai kígyókról beszél, ám a térségben természetes körülmények között nem élnek kígyók.
alaszka2.jpg
Talán két évvel ezelőtt vettem meg mind a hat évadot, hát, hogy is mondjam, nem túl jogtisztán. Aztán néhány epizódnak annyira satnya volt a minősége, hogy inkább megvettem eredetiben. Fanatizmusom már 10 ezer forintnál tart, de tervezem, hogy megveszem a többit, eredetiben, mert azok biztosan kifogástalan minőségűek.

Barátnőm annyira nem lelkesedik a dologért: örült, hogy egy fél év alatt befejeztem a hat évadot, de az öröme kábé szintén egy évig tartott, ugyanis a múlt héten újrakezdtem. Persze nem az első résztől, hanem random – csak a két, eredetiben meglévő évad epizódjait nézem újra. Meg tervezem az alaszkai utazásom: tíz nap-két hét egy tó partján, egy havas hegy lábánál, ahol horgásznék napestig. Se telefont, se tévét, se rádiót nem használnék. Kell hozzá néhány fölösleges százezer, de biztos megérné nekem. Hogy barátnőmet vinném-e, vagy sem, azt még nem tudom...


A bejegyzés trackback címe:

https://hedon.blog.hu/api/trackback/id/tr934295647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alaszkában hideg van. De a sorozatot én is néztem anno, mikor a tv-ben ment, bár én nem rajongok ennyire érte.
Én a Baywatch helyszíneit keresném fel. Mitch nem kell, de CJ igen!:))
Szegény barátnőd...miket ki kell bírnia...:))
@Harmos I: Már biztos, hááát, hogy úgy mondjam, idősb manapság:D
@LaraC: A becsípődéseim kb. feleannyira fájó dolgok, mint én magam.:DD
süti beállítások módosítása