ho.jpg

Ismét itt ülök az irodában. Kezeim nem fagytak el, a fülem sem feketedik, s a szememben lévő csarnokvíz is (még) folyékony halmazállapotú. Pedig irdatlan hideg van. A cégvezetés – hallgatván a múlt heti előrejelzéseket – válságintézkedéssel állt elő péntek reggel arra az esetre, ha nem tudtunk volna bejutni dolgozni. Sajnos, bejutottunk.

Péntek reggel körlevél fogadott minden dolgozót. Az írás szerint, amennyiben leáll a fővárosi és az elővárosi tömegközlekedés, a nagy hó miatt járhatatlanok az utak, vasárnap mindenkit e-mailben értesítenek a „rendkívüli munkaszünetről”. Vagyis, ha sem kocsival, sem pedig tömegközlekedéssel nem jutunk be (pláne, az agglomerációban lakó kollégák) a belvárosi irodába, akkor nem kell hószánt bérelni, marad mindenki a fenekén, „további értesítésig”. Mi ezen jót derültünk, hiszen emlékezetem szerint olyan még nemigen volt, hogy a teljes közlekedés leállt volna, így amolyan apokaliptikus víziónak tartottuk ezt a „katasztrófatervet”. Azért, persze jó lett volna a hirtelen ölünkbe hulló szabadnap (vagy –napok), de reális esélyét nem láttuk.

Még hétvégén sem. A hó persze hullt rendületlenül, de a közlekedésben Budapesten fennakadás nem volt, max. a hólapátolásban. Nem lehetett olyan gyorsan kotorni a havat a járdánkról, hogy ne kellett volna elölről kezdeni minduntalan. Illetve, kellett volna. Mert ki a ménkűnek volt kedve non-stop havat hányni a -5 fokban? Így „csak” négy-öt óránként mentem ki elkotorni, de nem volt kellemes. Sí-aláöltöző, sínadrág, vízhatlan bakancs, sí kabát, sapka, sál és kesztyű – igaz, a végére izzadtunk a nagy munkában.

Este pedig bulizni mentünk. A Szabadság téren lévő Mangalica Fesztiválon este 8 körül csak néhány ember lézengett a havazásban, pedig a forraltbor illata igen hívogató volt. Hajnali 1 körül, a kocsihoz sétálva már csak egy-két illatfoszlányát éreztük a bornak, miközben csendben pihent a tér. Nagyon szép volt! Csak az a kár, hogy nem karácsonykor esett.

Még a tegnapi napot is megúsztuk fagyási sérülések és kihűlés nélkül, bár a szemünket gyakrabban kellett gúvasztani, hogy ne fagyjon be. Azt változatlanul nem értem, hogy miért hüledezünk eme alacsony hőmérsékletek láttán. A mese szerint egy székely falucska polgármesterét megkérdezték „pösti” tévések, hogy milyen intézkedéseket tesz a -25 fokos hideg miatt. A bácsika annyit mond, hogy „most bégyühet a kutya”. Hja, kérem, a kutyahideg meg folytatódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://hedon.blog.hu/api/trackback/id/tr404071466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekünk nem kellett ma bemenni, ugyanis nem reszkírozta meg a céges busz, hogy Biára eljuttasson mindenkit. Bár, ahoghy elnézem, holnap sem fog (remélem).
Mangalica fesztiválon én is voltam!! Jó hideg volt, valóban, de a forró tea jót tett! Meg a jó kis sültek!
@LaraC: Mázli, ha valaki nem Pest belvárosában dolgozik. Legalábbis, évente 3-4 alkalommal biztosan...
Pontosan így hangzott a végén idézett sztori:
“Aki rosszul érzi magát az utóbbi napok időjárása miatt, annak figyelmébe ajánljuk, hogy az erdélyi Bodzafordulón (300 lelkes falucska Kovászna megyében), már második hete folyamatosan mínusz 20 fok alatti a hőmérséklet.

Stábunk felhívta a polgármestert, és érdeklődött a megváltozott életkörülményekről, mivel ma hajnalban rekord hideget (-28,6) mért a Román Meteorológiai Intézet kihelyezett műszere”.

- Polgármester: “Fogas az idő az igaz, de itt ilyen a tél. Áram van, víz van, a hivatalnak van annyi fája, hogy a szükségeseknek odaadhassuk. “
- Riporter: “És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a nagy hidegre tekintettel?”

- Polgármester: ??? (azaz: nagy csend)
- Riporter: “Ööö… arra gondolok tehát, hogy mik azok a döntések, melyek eltérnek a normális életviteltől?”
- Polgármester: (kis csönd után) “Éccakára bégyühet a kutya.”
@Jan1982: Köszi Jan! Bocs, hogy nem idéztem szöveghűen!:))
@Hedon01: No problemo. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy igaz-e a sztori.
Nálunk (É-MO.) nem volt ilyen nagy hideg, sőt enyi hó se esett. Most meg már pláne nincs hideg.
@WCliff: Nálunk megdőlt az abszolút hidegrekord. De a csarnokvizem nekem sem fagyott be.:DD
süti beállítások módosítása