hideg.jpg

Farkasordító hideget jósol hétvégére a megbízható előrejelzéseiről ismert honi meteorológustársadalom. A derék szakemberek hű segítőtársa az Ezo.tv-től kölcsönkért üveggömb, amelyet még a csatorna indulásakor Frabato lízingbe adott nekik. A legjobb jóslat, amely mindig bejön: hazánkban ciklon- vagy anticiklon hatása érvényesül a mai napon, de a frontok akár el is kerülhetnek minket. A hőmérséklet -20 és 5 fok között alakulhat, a felhős területeken enyhébb idő, míg a hegyekben alacsonyabb hőmérséklet várható. Az alacsony hőmérséklet miatt esőzésre nem, ám havazásra lehet számítani, melynek mennyisége 0 és 35 centiméter között alakulhat. A hó mindig a felhőkből hull; e tény e csapadékfajtát nem különbözteti meg az esőtől… Az ilyesfajta előrejelzés valószínűsége a 100%-ot is megközelítheti, mint Kóczián Péter jóslata Sólyom László államfővé választása előtt, mikor Szili Katalin ellen indult („A köztársasági elnök vagy nő lesz, vagy férfi.”).

Amennyiben tényleg nem kúszik -5 fok fölé a napi legmagasabb hőmérséklet, akkor valahogyan védekeznünk kell a hideg ellen, amely még a jövő héten is kitarthat. Íme, néhány praktika:

-    Ne lépj ki a fűtött otthonodból!
-    Ha ezt mégsem tudod megtenni, akkor vigyél termoszban magaddal egy kis forralt bort!
-    Ha nem szereted a forralt bort, akkor tiszta, kiváló minőségű vodkával kend be a szabadon hagyott testfelületeidet abból a megfontolásból, hogy a vodka még a mélyhűtőben sem fagy meg. Így bőröd is tuti védve lesz!
-    A tested valamennyi felületét bugyoláld be! Arcod elé tégy símaszkot, de bankba lépés előtt vedd le! Két Viszkis egy csárdában, ugye, nem fér meg.
-    A lábadat bugyoláld be újságpapírba, s így lépj a cipőbe! Lehetőleg csak a már olvasott lapot használd fel így, ugyanis a metrón nem túl elegáns levenni a lábbelit, hogy az abban lévő újságot elővedd.
-    Menj ki meztelenül az utcára, fuss egy kört a háztömb körül, majd öltözz fel. Garantáltan nem fogsz fázni (egy darabig). Ha pedig készségesen a rendőrőrsre invitálnak közszeméremsértés gyanújával, ott majd kiolvadhatsz.

Hogy mennyire nem jó a mértéktelen(!) szeszfogyasztás télvíz idején, szabadtéren, azt Zacher Gábor toxikológus is megerősíti a Stop.hu-nak: az alkoholról tudni kell, hogy tágítja a perifériás ereket, ami - bár a gyomorban kellemes meleget okoz - fokozza a hőleadást. A doktor bort ajánl, ahogy Rókusfalvy Pál etyeki borász is. „Én biztos nem a rövidital után nyúlnék a hidegben, hanem egészséges szőlőből készített borhoz, elsősorban jó minőségű, minden kemikáliától mentes vörösborhoz, amely bizonyítottan jó hatással bír a szervezetre” – mondja Rókusfalvy, aki a jó minőségű borból készült forralt bort is „melegen ajánlja”. Zacher doktor furcsamód a sört is javasolja: Egy korsó jó sör, valljuk be őszintén, jól esik az embernek. Legfeljebb sokat fog brunyálni tőle az ember, úgyhogy előre gondoskodni kell elérhető mellékhelyiségről.

Tanács van bőven, melyekkel átvészelhetjük a farkasordító hideget és havat, amennyiben persze utóbbi megérkezik. Jelen pillanatban (11:00 órakor) ennek Budapesten még se híre, se hamva. Annyi azonban biztos: vagy lesz hó, vagy nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hedon.blog.hu/api/trackback/id/tr554058834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"vodkával kend be a szabadon hagyott testfelületeidet" LOL!!
@WCliff: Szólj, ha már kipróbáltad!:D
@Hedon01: Inkább belsőleg roboráltam:DD
Ahogy látom, most kivételesenn bejött a meteorológusoknak a jóslatuk. Megint esik.
@Jan1982: És ez így lesz a következő napokban is, ha lehet hinni az időjósoknak. (Nem.:))
A finnek csinálják jól: fél óra szaunázás 100 fokban, majd a rönkház előtt hempergés a hóban. Ez az egészség titka: ellenállóvá válik a szervezetük és garantáltan nem fognak meghülni.
süti beállítások módosítása