bal.jpg

Van egy kollégám, aki majd’ minden vásárlását a tavaly felfutott kuponokkal teszi. Legyen szó pizzarendelésről, utazásról, használati tárgyak, étrendkiegészítők vásárlásáról, ő próbál minden kiadást kuponokkal rendezni. Minden kuponos cég Facebook oldalát lájkolta, minden hírlevélre feliratkozott, így töménytelen mennyiségű e-mailt kap naponta a legújabb kuponokról. Én ezekkel a „kedvezményekkel” mindig szkeptikus vagyok, ugyanis nehezen tudom elhinni, hogy egy szolgáltatónak vagy kereskedőnek megéri 30-90 százalékkal olcsóbban adnia portékáit. Persze, így van esély arra, hogy tömegével vásárolnak, s az így összeadódó kedvezményből adódó mínusz is jóval alacsonyabb lesz, mint maga a bevétel. Ehhez nyilván sokat el kell adniuk, de további haszon, hogy megismerik az adott céget, márkát, szolgáltatót.

Gondoltam, ha a kollégám ennyire rá van kattanva, akkor megnézem én is, bár eddig ellenálltam. A Google-be beütve több tízezer találatot dobott ki a „kupon” szóra, alig győztem az első 5 találati oldalt átnézni. Majd’ egy órás – célzott – „szöszölés” után megtaláltam azokat az oldalakat, ahol a legtöbb kupont kínálják. A nyújtott kedvezmények nem is rosszak, bár én ilyen esetben mindig tamáskodom: lehet, hogy nem ugyanazt a terméket vagy szolgáltatást kapom meg kuponnal, mint ha a teljes árat fizetném?! Eddig talán ezért nem is izgatott a dolog.

Most viszont igen. Tegnapi posztom, és Szulamit67 nevű kommentelőm hatására elgondolkoztam azon, hogyan kerülhetnénk közelebb ismét barátnőmmel egymáshoz, mivel lehetne ismét vonzóvá tenni számomra őt. Elkezdtem nézni a kuponokat, és hááát, nem láttam túl sok jó dolgot. Ki akar közös cellulitiszkezelést a barátnőjével, esetleg fogfehérítést vagy 3 darab házi készítésű melegszendvicset?? A csokipakolásról nem is beszélve. Nem tudom, ki az a sztahanovista, aki fizet azért, hogy a Szerencsi csokigyár elé leparkoló IFA rakteréből kipakolja a több mázsányi csokit?? Aztán a wellness utazási ajánlatokat kezdtem böngészni. Nagyon sok jó helyre kínálnak 30-60 százaléknyi kedvezménnyel szállást! Legalább 2 órát vett el értékes munkaidőmből az ajánlatok böngészése, de megtaláltam a legjobbat.

Mindig vágytam a téli Balatonra, de eddig sajnos sosem jutottam el, pedig nem fekszik túl messze Pesttől. Mától vasárnapig végre lesz alkalmam megcsodálni az összefüggő, immáron Hummertelenített balatoni jeget. Egy alsóörsi négycsillagos kis wellness hotelbe foglaltam szobát, kettőnknek, félpanzióval, két éjszakára, a wellnessrészleg (élménymedence, pezsgőfürdő, sókamra, stb.) korlátlan használatával. A hotel saját étterme négy védnöki táblát érdemelt ki, ez pedig garancia arra, hogy véletlenül se veszítsünk súlyunkból. S mindezt mennyiért? Az eredeti ár 55 százalékáért, mindösszesen 29 990 Ft-ért. Azért annak is utánanéztem, hogy kupon nélkül véletlen se legyen olcsóbb, de nem. Remélem, a kuponos vendégek nem koszos, takarítatlan és fűtetlen szobát kapnak, és a vacsorán nem fognak kis kezünkre csapni, ha a kacsamájat választjuk…

Kíváncsi vagyok, sikerül-e célom, s valóban a „gyógyulásról” fog-e szólni a hétvége…

A bejegyzés trackback címe:

https://hedon.blog.hu/api/trackback/id/tr34123164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én már vettem kuponnal dolgokat. Csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni.
@MN_Laci: Remélem, nekem is ilyen tapasztalatom lesz vasárnap!:D
Jó pihit! Keresd meg a hummer nyomait!:))
@Harmos I: Köszi! Majd lefotózom a barmok nyomait!:))
Ki lehet fogni jó dolgokat kuponnal és ne aggódj, nem fogtok "értéktelenebb" vendégnek számítani. Ki an ez találva rendesen. :)
Mivel kevés a vendég, ki kell találni, hogyan tudják fellendíteni a forgalmat. Az általában (szerintem) irreálisan magas árakból így engednek annyit kuponnal, amennyi kb. a reális értéke egy ilyen két napos pihenőnek. Mindenki nyer vele. xD
Kíváncsian várom, hogy sikerült a hétvége, na meg, hogy milyen volt a hotel.:)
@Szulamit67: én is ezt gondoltam, de nem így van...

Mi a családdal ajándékba kaptuk az utat Karácsonyra...a hotel az online foglalásnál még egy nyomtatott kupont is küldött anyumnak, melyet ő becsomagolhatott a fa alá...és bár anyum árat nem mondott, de azt állította, hogy nem került sokba...

Azóta figyelem a honlapját a helynek.
Utazási ajánlatok vannak bőven az oldalon, a last minute utak a legolcsóbbak...na most van egy olyan akciójuk, amikor is annyit fizetsz, amennyit te akarsz!!!
Gondolod, hogy így annyit engednek, amennyi reális?! ugyan...40-50 Ft ma egy tojás...az akció félpanzióról szól...1 tojással pedig senki nem lakik jól, tehát egy adag rántotta mondjuk 4-5 tojás...már a reggelivel 200-250 Ft-nál járunk otthon, de még nem ittunk mellé semmit...
itt a link: (rögtön az első - last minute belföld)
www.medves.hu/belfoldi-utazasi-ajanlatok
süti beállítások módosítása