testbeszed.jpg

Már régen elkezdett érdekelni a testbeszéd-értelmezés, és, ha kicsit fellengzősen hangzik is, de a testbeszéd-kutatás is. Mivel a kommunikációnk 60-80%-a nonverbális gesztusokban (mimika, gesztusok, proxemika, stb.) jelenik meg, rém fontos, hogy ezeket tudjuk dekódolni és a saját magunkét alakítani (manipulálni?). Bár, állítólag csak a verbális nyelvünket tudjuk teljesen kontroll alatt tartani, azért jobb megismerkedni a gesztusok tudatos alakításával is.

Már jó régen olvastam Allan és Barbara Pease Testbeszéd, és Testbeszéd enciklopédia című könyveit, amelyek, nem, eloszlatom a tévhiteket, nem „csajos” könyvek!:) Szóval: mindkettő zseniális! Utóbbi hosszabb, nem enciklopédiaszerű, tele van képekkel, magyarázatokkal, rajzokkal, a Testbeszéd című könyv pedig kissé szárazabb. Mindkettő ajánlott annak, aki hozzám hasonlóan emberekkel foglalkozik, és szeretné tudni például, mikor hazudik a másik.

A zseniális ausztrál magatartáskutató házaspárnak nem csak e két könyve van. Megírták a „Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?”, a Pszichológia, és még számos más kötetüket is. A könyveket a Park Kiadó jelenteti meg, és minden nagyobb könyvesboltban megvásárolhatóak.

Ebben a hónapban jelent meg új könyvük, a Testbeszéd a szerelemben című, amely rejtélyes módon sem a kiadó, sem pedig a nagy könyvesboltok honlapján nem található meg. A könyv létéről egy hirdetésből értesültem, és a Google-ban utánakeresve a moly.hu oldalon találtam róla rövid összegzést:


Mindennapi kommunikációnk 60-80%-ban gesztusok révén, testbeszéddel történik. Testbeszédünk segítségével jelezzük, ha valaki tetszik nekünk, s azt is, hogy a másik számára megközelíthetők vagyunk. A boldog szerelmesek tudják, hogy a gesztusok és az arckifejezés fontosabb a szavaknál.
A párkapcsolatban élők többsége fáradságosan törekszik tartós, kiegyensúlyozott kapcsolatra, de sokszor kudarcot vall. Ennek oka többnyire abban keresendő, hogy a férfiak és a nők mára elfelejtették a testbeszéd gesztusait és jeleit, amelyek őseinknek még a vérükben voltak. Pedig a testbeszédet meg lehet tanulni!
Erről szól ez a könyv, melyből sok mindent megtudhatunk például
– a férfi és a nő szerelmi testbeszédéről,
– a vonzás folyamatáról,
– az első randevúkról, az internetes randikról,
– a sikeres párkapcsolatok titkairól.


Ennyi tudható meg a könyvről, amelyet sejtelmem szerint már lehet kapni. Lehet, hogy megveszem, és ezt javaslom mindenkinek, aki egy kicsit is érdeklődik a testbeszéd iránt. Bár, aki nem, annak is kötelező, hiszen mégiscsak társadalomban élünk, nem barlangban…

A bejegyzés trackback címe:

https://hedon.blog.hu/api/trackback/id/tr684219622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Testbeszéd címűt én is olvastam. Az nagyon jó!! Ha minden férfi elolvasná, kevesebb lenne a probléma, meg, ahogy te fogalmaztál vmikor, az egymás melletti elbeszélés.
@LaraC: Nem gondolom föltétlen, hogy csak a férfiaknak kéne elolvasni.... Azért a nők is tudnak nagyokat "alkotni"...:))
@Hedon01: Jó, mondjuk ebben igazat adok neked. Akkor állapodjunk meg abban, hogy minden embernek kéne ilyen könyveket (vagy pont ezt) olvasnia.:))
Minek könyv a testbeszédhez?? Ki gondolja, hogy könyvből meg tudja tanulni???
süti beállítások módosítása